Călăria este un sport minunat potrivit pentru toate vârstele, cu nenumărate beneficii. Înainte de cursurile de călărie sau de înscrierile la taberele de călărie, la Aldo, primim de foarte multe ori întrebări legate de pașii necesari pentru a practica echitația. Oamenii vin cu preconcepția că echitația este un sport scump, periculos și dificil. Nimic mai neadevărat.

Acesta este un articol dedicat începătorilor care nu au un cal, așa că ne vom axa pe ce înseamnă echitația, trecând prin alegerea cursurilor de călărie și terminând cu echipamentul de călărie.

Ce este echitația

Echitația sau călăria este reprezentată de totalitatea pașilor necesari pentru a trata corect un cal. De ce a trata și nu a calări? Pentru că în cadrul unei lecții de echitație, călărețul învață cum să îngrijească, cum să respecte, cum să stea pe cal și cum să îi adreseze acestuia comenzi corecte astfel încât calul să facă ceea ce își dorește călărețul.

Există mai multe stiluri de călărie, dar indiferent de stil, modul corect de a conlucra cu un cal este universal valabil.

Călăria este o formă excelentă de exerciții fizice. Deși la prima vedere poate părea un sport foarte simplu, încă de la primul curs de echitație, oamenii își dau seama că este vorba de o activitate complexă. O oră de călărie poate arde calorii similare cu cele ale unei curse cu bicicleta de peste 30min. Prin urmare, echitația poate ajuta la slăbit și la întărirea musculaturii picioarelor și spatelui.

Cursuri de echitație: cum să alegi cursul potrivit

Există o diferență între un curs de echitație și o școală de echitație. Dacă la curs, veți învăța câteva trucuri pentru a vă urca pe cal și a sta pe acesta, la o școală de călărie procesul este mai îndelungat, dar și mai constructiv.

Pentru începători, scopul unui curs este de a oferi experiența călăriei cât mai repede posibil, pe când școala vă învață un stil de viață.

Mai ales la copii, un curs de călărie este de obicei cel care dă startul pasiunii pentru echitație. Tocmai de aceea, alegerea cursului și mai apoi a școlii, ambele sunt deosebit de importante. Când alegeți școala de echitație uitați-vă la recomandări, la prezența în online și offline. Apoi, căutați lista de instructori și aveți grijă ca aceștia să fie certificați FER (Federația Ecvestră Română). Poate părea o formalitate, dar această certificare vine să ateste experiența profesorului.

La o școală bună de călărie, cursanții nu vor începe direct urcându-se pe cal. Mai degrabă, vor petrece câteva zile prin învățarea unui set de skill-uri de care au nevoie în relația cu calul. Mai întâi se învață cum se face apropierea de cal, cum să îl țesălați, cum să îi puneți șaua sau frâul și multe astfel de lucruri mici. Aceste lucruri pot părea banale și inutile, dar sunt abilități esențiale care vă ajută să învățați să înțelegeți caii și să rămâneți în siguranță atunci când vă urcați în șa.

După ce ați ales o școală de călărie, este foarte important să vizitați locația pentru a o verifica. Dacă nu puteți vizita locația, încercați să sunați la școală în prealabil pentru a oferi instructorului detalii despre fizicul dvs. și experiența anterioară. În acest fel, calul și instructorul vor fi pregătiți pentru lecție.

Echipamentul de călărie necesar când te apuci de echitație

Cele mai multe școli sau cursuri de echitație oferă echipamentul de echitație. Asta înseamnă că un cursant va trebui să aibă la el doar cizmele de călărie și haine conform indicațiilor instructorului.

La Aldo Camp sugerăm participanților la cursurile de echitație să poarte haine strânse pe corp și să aibă o pereche de cizme sau de papuci strânși pe picior, mai ales pe gleznă. Noi oferim restul echipamentului de la protecția de spate până la tocă (cască).

Dacă sunteți printre cei ce doresc să se apuce de echitație serios, ar fi indicat să începeți prin a vă achiziționa cizme de călărie, jambiere și o tocă. Echipamentul de echitație se găsește în marile magazine cu profil sportiv sau la distribuitori specializați.

Echitația este o bună ocazie de a vă distra în aer liber. Vă stimulează creativitatea și vă apără de stres. Este sportul corpului din care mintea trage toate foloasele.

Sperăm că v-a plăcut acest articol. Dacă doriți să vă apucați de echitație, la Aldo Camp avem cursuri la care vă puteți înscrie, iar pentru copii, am pregătit o serie de tabere de echitație de o săptămâna. Înscrieți-vă acum.

Articole recente

Comentarii recente

    Arhive

    Categorii

    Recent Works

    Articole recente