Cei mai mulți părinți se gândesc cu groază la cele trei luni de vacanță ale copiilor. Instant și-i imaginează stând toată ziua în casa și uitând tot ce au învățat în timpul anului școlar. Astfel, că tot mai mulți părinți din România în timpul verii își trimit copiii în tabără.

Majoritatea taberelor de copii durează circa o săptămână și adună laolaltă copii de diferite vârste. Există câteva zeci de tabere în România, cu profile diferite, variind de la tabere artistice (de muzică, desen, balet, etc) până la tabere tehnice (robotică, electronică, fizică, matematică, etc). Dată fiind varietatea este uneori dificil pentru un părinte să aleagă tabăra potrivită pentru copiii săi.

Atunci când suntem întrebați de părinți, de ce să aleagă tabăra de echitație, noi punem o singură întrebare: ce doriți să câștige copilul din experiența sa în tabără?

Dacă răspunsurile includ și propoziții precum să facă mai mult sport, să învețe să socializeze, să învețe despre natură, să se distreze, să își dezvolte mușchii, să nu mai stea pe tabletă sau telefon, atunci știm că tabăra de echitație Aldo Camp este locul potrivit.

Și totuși, de ce ai alege tabăra de echitație în detrimentul unei alte tabere?

Copiii descoperă un sport nou în tabăra de echitație

Aceasta tabără este o ocazie unică pentru mulți copii de a se familiariza sau specializa în călărie, un sport nobil cu beneficii recunoscute în dezvoltarea tinerilor. Călăria practicată de la vârste fragede întărește musculatura întregului corp, în special musculatura spatelui. Din nou, tabăra este un doar punct de pornire, un start pentru dezvoltarea copilului.

Față de alte tabere sportive, focusul în taberele de echitație este pus pe învățare prin distracție. Copiii nu sunt obligați să participe la antrenamente îndelungate, ci învață prin joacă.

Tabăra de echitație este dedicată deopotrivă copiilor activi, cu o energie debordantă, dar și celor introvertiți care preferă statul în casă. Pentru ambele tipuri de tineri, interacțiunea cu caii face minuni. Am văzut cazuri de copii pentru care părinții ne-au avertizat că nu vor fi cooperanți și nu vor socializa, iar după o săptămână aceștia își făcuseră o mulțime de prieteni. Noi numim acest fenomen magia cailor.

Tabără în care se învață disciplina

În tabără de echitație împreună descoperim frumusețea naturii prin lecții interactive și excursii călare. Fiind o tabără tip adventure cu lecții de călărie, piscină, adventure park, plimbări cu ATV-ul, punem mare accent pe disciplină și siguranță încă din prima zi. Instructorii noștri certificați sunt în permanență alături de copii și se îngrijesc că cei mici sunt în deplină siguranță pe toată durata activităților desfășurate.

Echitația este un sport cunoscut pentru insuflarea unor valori precum disciplina și respectul pentru natură și pentru cei din jur. Când spunem disciplină, nu ne referim la genul de skill-uri pe care un copil le-ar obține într-o tabără cu profil militar, ci la capacitatea de a urma instrucțiuni și de a respecta reguli în forma sa primară.

Tabăra în care socializăm în natură

Față de o tabără tradițională, la Aldo Camp punem accent pe distracție în aer liber. Majoritatea activităților noastre au loc în aer liber, fie că este vorba de dealurile învecinate, de păduri, de stânele pe care le vizităm sau pur și simplu de manej.

Dacă doriți o tabără care să scoată copilul din zona de confort, tabăra de călărie este locul potrivit. Cei mici interacționează cu animalele, stau în natură, se joacă, înoată și leagă prietenii. Apoi, an de an, cei mici abia așteaptă să își reîntâlnească prietenii din tabără…prieteni umani sau cabalini.

O tabără de echitație oferă ceva în plus față de o tabără tradițională. Iar la Aldo Camp, vă punem la dispoziție mai mult decât o tabără. Este o experiență completă în care copiii învață, se distrează și câștigă prieteni și experiențe pe care și le vor aminti o viață.

Articole recente

Comentarii recente

    Arhive

    Categorii

    Recent Works

    Articole recente